Prinsjesdag route

De route van de Glazen Koets op Prinsjesdag

Christel de Wolff 434
Morgen is het Prinsjesdag, dat betekent dat je Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Den Haag kunt fotograferen. Dat moet je wel goed aanpakken, want je bent niet de enige die dat plaatje wil maken. Om je te helpen delen we de route die de Glazen Koets zal rijden!

Het Koninklijk Paar maakt op Prinsjesdag traditiegetrouw de tocht naar het Binnenhof in de Glazen Koets. Voorheen was dat natuurlijk de Gouden Koets, maar deze is al een paar jaar in onderhoud en zal dat voorlopig ook nog wel blijven. De Glazen Koets is echter een mooi alternatief.

Meer informatie over het Koninklijk Huis, de Glazen Koets en het onderhoud van de Gouden Koets vind je op deze website.

De route van de Glazen Koets op Prinsjesdag 2018

Wil jij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima fotograferen? Leer dan snel de route uit je hoofd. Het paar vertrekt om klokslag 13:00 vanaf Paleis Noordeinde en zal via de Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorstraat, Tournooiveld en de Korte Vijverberg uiteindelijk bij het Binnenhof halt houden voor de Ridderzaal. 

Prinsjesdag fotograferen langs de route? Kom op tijd! 

Je bent niet de enige die de Koning en Koningin op de foto zal willen zetten. Kies daarom je plekje zorgvuldig en kom vooral op tijd! 

Lees ook: Prinsjesdag, hoe fotografeer je mensen met een hoed? 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel