Fujifilm X-E3

De Fujifilm X-E3: compact met veel power

Redactie 357
De X-E3 is de nieuwste camera in Fujifilms X-serie. Ondanks zijn kleine body biedt deze compacte spiegelloze camera indrukwekkende prestaties.

Met zijn minimalistische design en retro uiterlijk is de X-E3 een lust voor het oog. Wie de specificaties bekijkt, ziet dat er geen concessies zijn gedaan voor het kleine formaat van de camera. De X-E3 heeft nog veel power onder de motorkap en flinke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Vooral de verbeterde autofocus valt op. Je hebt bij deze nieuwe camera beschikking over maar liefst 325 AF-punten die je makkelijk kan selecteren via het touchscreen of de fijne joystick. Je kan trouwens ook de grootte van het autofocuspunt aanpassen, zodat je ervoor kan kiezen voor een groter scherpsteloppervlak als je snel het punt wil kunnen verplaatsen of een heel klein scherpstelpunt om heel precies mee scherp te stellen.

Wil je liever geen gebruik maken van het autofocussysteem maar handmatig scherpstellen, dan maakt de Fujifilm X-E3 je dit heel makkelijk door de toevoeging van Focus Peaking. Als je dit aan zet laat de camera via een subtiel blauw of rood (de kleur kan je zelf kiezen) lijntje waar de lens op dat moment scherp stelt. Zo kan je heel precies zien of je bijvoorbeeld op een oog focust of dat de neus misschien scherper in beeld is.

Beelden

Het belangrijkste van een camera is natuurlijk de beeldkwaliteit en Fujifilm weet op dit vlak met de X-E3 wederom een topper neer te zetten. De camera is uitgerust met een 24MP aps-c-sensor die heel veel kleine details goed weet op te slaan. Als het donkerder wordt en je bent aangewezen aan hogere iso-waarden kan je dit met een gerust hart doen.

Filmsimulaties

Een ander grappig element van de X-E3 is de optie om verschillende typen film te simuleren. In het digitale tijdperk zijn fotorolletjes al lang niet praktisch meer, maar voorheen was de keuze van het type film bepalend voor het uiterlijk van de foto’s. Wie geen zin heeft zulke effecten tijdens de nabewerking te simuleren, kan je met de X-E3 een aantal filmsimulaties instellen die foto’s er meteen uit laten zien alsof ze met een bepaald type film gemaakt zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie