Aan deze Nikon gear kun je in ieder geval geen buil vallen.

De beste gear om buiten mee te fotograferen

Christel de Wolff 350
Lekker naar buiten met je camera en de mooiste plekken en momenten vastleggen op precies het juiste moment: wat is er leuker? Maar welke apparatuur is daar nu het beste voor geschikt? Aan deze Nikon gear kun je in ieder geval geen buil vallen.

Nu je weer zonder jas naar buiten kunt en je op een adembenemende plek bent, wil je die ervaring delen met anderen. Om die ervaring zo goed mogelijk op beeld over te brengen is goede apparatuur erg belangrijk. Om je op weg te helpen selecteerden we een aantal opties van Nikon die je kunt gebruiken voor het vastleggen van een schitterend landschap, een zomers portret of een fraaie macrofoto.

Lees ook: Haal alles uit de zomer met deze tips voor landschapsfotografie & Portretten maken op reis? Tip: wees subtiel

Nikon D3400

De Nikon D3400 is de opvolger van de D3300 en komt met een aantal interessante updates. Eén van de grootste veranderingen is de enorme groei in batterijduur. Waar de D3300 met een volle batterij al rond de 700 foto's kon maken, kan de nieuwe D3400 maar liefst 1200 foto's maken. Ondanks het vrij simpele AF-systeem stelt de D3400 bij weinig licht met lichtzwakke objectieven zeer snel en goed scherp. De sensor is van zeer hoge kwaliteit. De beeldkwaliteit van de D3400 is van zeer hoog niveau. Daarbij is de camera vooral ideaal voor wie net kennismaakt met de reflexcamera, of voor wie redeneert dat de kwaliteit van het instapmodel al hoog genoeg is. De D3400 heeft overigens een ingebouwde mogelijkheid heeft om foto’s naar een smartphone te versturen. Zo kun je al je plaatjes meteen delen met je vrienden, familie of kennissen.

Beoordeling
+ Goede autofocus en beeldkwaliteit
+ Licht van gewicht
Adviesprijs: € 489,-
Info: nikon.nl

Nikon D500

De Nikon D500 is dé camera voor wie geen fullframe-sensor nodig heeft en is de opvolger van de al lang geleden verdwenen D300s. Het eindresultaat is een camera die in alle opzichten een professionele aps-c-camera genoemd kan worden. Het is ook meteen duidelijk voor welk marktsegment de D500 bedoeld is: dat van de gevorderde amateur en de professional, die behoefte heeft aan een snelle camera voor het telebereik. Ga maar na: met de D500 is een 400mm-lens een 600mm-lens. De D500 maakt het jarenlang gemis van een professionele aps-c-camera in één zeer overtuigende klap goed. De D500 is een zeer geslaagde synthese van de beste eigenschappen van de D810, de D750 en de D5. Hij maakt niet alleen een professionelere en degelijkere indruk dan die van de D7200, maar ook dan die van de D300s.

Beoordeling
+ Snel en goed
+ Professioneel
Adviesprijs: € 2.399,- (profiteer van € 200 cashback)
Info: nikon.nl

Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm F4.5-5.6G VR

Op een body hoort natuurlijk een lens. Deze Nikkor is een mooie en betaalbare groothoek voor fotografen die de pracht en praal van welk seizoen dan ook met een weidse blik willen vangen. De lens is mooi compact en licht. De 10-20mm is een belangrijk uitbreiding van de reeks betaalbare DX-lenzen van Nikon. Naast de goede 18-55mm en de 55-200mm en 70-300mm is er nu een echte groothoek. Daarmee wordt  groothoekfotografie voor vrijwel iedere Nikon-fotograaf betaalbaar. De lens is echter ook interessant voor wie op reis wel groothoekfoto’s wil maken maar niet veel gewicht mee wil slepen. De goede beeldstabilisatie komt dan goed van pas.

Beoordeling
+ Goede beeldkwaliteit
+ Compact en licht
Adviesprijs: € 389,-
Info: nikon.nl

Nikon KeyMission 360

Toe aan iets vernieuwends? Ga voor 360 graden foto's en video's. Deze Nikon KeyMission 360 beschikt over twee objectieven en twee 20MP sensoren die het samen mogelijk maken om volledig 360 graden te filmen. De beelden van de twee sensoren worden in de camera al naadloos samengevoegd, zodat je dat niet achteraf zelf hoeft te doen. De KeyMission 360 filmt in 4K met 24p en Full HD tot 60p. Ook heeft de KeyMission 360 over een timelapse-, superlapse en 'loop movies' modus, waarmee je gemakkelijk zeer creatieve video's kan maken. De KeyMission 360 heeft geen scherm, maar is zeer eenvoudig in te stellen met je smartphone door de verbinding via SnapBridge. Voor de objectieven zit een beschermende koepel die los verkrijgbaar en binnen enkele tellen te vervangen is.

Beoordeling
+ Stevig en duurzaam
+ Mooi foto- en videobeeld
Adviesprijs: € 249,-
Info: nikon.nl

Lezersgallery

Geinspireerd geraakt om naar buiten te gaan? We zijn benieuwd naar je resultaat en zien je gemaakte foto's graag terug in onze lezersgallery

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel