Creatief fotograferen hoeft niet moeilijk of duur te zijn

Creatieve fotografie tips

Zsarisse Knol 357
Creatieve fotografie kun je ook gewoon in je huiskamer doen. Het is allemaal niet zo moeilijk. Wij hebben zes trucjes voor je verzameld die je echt een keer moet proberen!

Regen effect 

Stel je wil een dramatische foto maken in de regen. Maar het regent niet, of je wil niet buiten gaan in de regen met je kwetsbare apparatuur. Neem dan een fotolijst en haal de achterkant eruit. Spuit met een plantenspray water aan de ene kant en laat je model, of een assistent, de fotolijst vasthouden. door de fotograferen door het natte glas heen, lijkt het alsof je model achter een raam staat dat nat is van de regen.

Creatieve fotografie met kerstlichtjes

Maak gebruik van kerstlichtjes! Het is natuurlijk weer de tijd van het jaar, maar de lichtjes kunnen nog voor veel meer dienen dan alleen als decoratie in je boom. Plaats je model voor de camera en laat hem of haar het uiteinde vast houden terwijl jij de andere kant vasthoudt. Laat de lichtjes langs het objectief lopen en stel scherp op je model. Zo krijg je een mooi bokeh effect op de voorgrond.

LEES OOK: Fotografeer met kerstlichtjes

Kanten tafelkleed

Ga eens op zoek naar een tafelkleed met borduursels. Laat je model het kleed vast houden en maak foto’s vanaf de andere kant voor een mooi effect.

Prisma of kristal 

Dit kan dat wat lastiger te vinden zijn, maar gebruik een prisma voor vervagende effecten in je beeld. Je kan het ook gebruiken om regenboog te krijgen op je model. Als je geen prisma hebt liggen, kun je ook gebruik maken van een kristal uit een sierraad of van een kroonluchter bijvoorbeeld. Ze werken bijna hetzelfde. Je houdt de kristal voor het objectief vast om een creatief effect te krijgen in je foto.

 

Creatieve fotografie met een CD

Creatief fotograferen met een regenboog in je foto, kun je makkelijk voor elkaar krijgen met een CD. chijn met de flits van je telefoon of met een zaklamp op de  CD en richt die op je model. Hierdoor zal je een mooi regenboog effect krijgen. Zorg dat je het in een donkere ruimte schiet voor fellere kleuren.

Lensbaby bracht onlangs een filterkit uit voor creatieve fotografie met diverse opzetstukjes, waaronder een prisma, kristal en regenboogfilter. Kijk hier eens voor de mogelijkheden.