Zwembaden vanuit de lucht gefotografeerd

Zwembaden vanuit de lucht gefotografeerd

Nadja Geskus 441
Stephan Zirwes fotografeert zwembaden vanuit een helikopter in de lucht. De personen lijken net op mieren, wat een komisch effect geeft aan de foto’s.

Duitse fotograaf Stephan Zirwes werpt in zijn project ‘Pools’ een oog op zwemmers die genieten van de zwembaden in het zuiden van Duitsland. Gezien vanuit een helikopter lijkten de zwemmers net miniatuur figuurtjes in een speeltoestel, maar niets is minder waar. “De zwembaden en mensen zijn echt. Ik heb alleen de tegels om de zwembaden heen gekopieerd en vergroot om op die manier patronen te creëren,” legt Zirwes uit. Door de afleidende factoren te verwijderen, wordt de focus puur gelegd op de zwembaden en de mensen daarin.

Zoals de meeste foto’s die hij neemt, worden zijn pool foto's genomen vanuit een helikopter, met een kleine, hoge-resolutie Hasselblad camera met 60 miljoen megapixels. Daarna neemt hij de werkelijke zijkanten van het zwembad en vermenigvuldigt de patronen.

Stephan Zirwes

Zirwes fotografeert veel vanuit de lucht. Van luchthavens tot ski-races, voetbalvelden en vluchtelingenkampen. Hij heeft het vermogen om het alledaagse op een bijzondere manier te verbeelden.  Hij won tal van prijzen, waaronder de prestigieuze Hasselblad Masters award in 2010.

Zwembaden zijn verspilling

In veel van de zwembaden zitten maar een paar mensen. Sommige waren zelfs compleet leeg. Zirwes wil met de serie de verspilling van drinkwater aan de hand leggen. "In de meeste regio's van de wereld zijn de zwembaden gereserveerd voor privé-gebruik en dus een enorme verspilling van drinkwater. Openbare zwembaden zijn een symbool voor het belang dat het water gratis en voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn," meent Zirwes.

Zwembaden vanuit de lucht gefotografeerd

Stephan Zirwes

Stephan Zirwes

Stephan Zirwes

Stephan Zirwes

Stephan Zirwes

Stephan Zirwes

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja