Zorg dat jij jezelf bijzonder maakt

Zorg dat jij jezelf bijzonder maakt in de fotografie

Fokelien Broekstra 466
Iedereen heeft zijn eigen fotografiestijl. Maar vaak genoeg zijn er mensen die elkaar na-apen. Een vriend van je heeft een geweldige foto gecreëerd en opeens moeten jij en alle andere fotografievrienden het ook doen. Probeer eens anders te zijn, ben bijzonder en val op tussen de rest van de massa.

Massafotografie

Bij een toeristische attractie maakt iedereen dezelfde foto. De Big Ben wordt in volle glorie op foto gezet, maar heb jij weleens nagedacht hoe je dit op een andere manier kan doen? Het is heel simpel. In de omgeving van een toeristische attractie is genoeg te vinden, denk hierbij aan hekken, bomen, beelden bankjes of misschien juist de achterkant van de attractie waar niemand te vinden is. Door net wat anders te zijn dan de rest val je op tussen de mensenmassa en heb jij net een wat andere foto dan de rest.

Opvallen in stijl

Als jij de foto’s uit de lezersgallery op een rij zet, zie je dat ieder zijn eigen manier heeft van fotograferen. De een plaatst een lichte foto, de ander juist een wat donkere. Weer een ander houdt van geblurde randen en de ander gebruikt juist een extra kader. van Iedereen heeft zijn eigen manier fotograferen, het enige wat belangrijk is dat jouw stijl echt uit de foto springt.

Wees jezelf

Ons advies is om je eigen stijl vast te houden tijdens het fotograferen. Laat je niet meeslepen in de mensenmassa. Door je eigen stijl vast te houden val je op en zorg je ervoor dat jij jezelf onderscheid van de rest van de fotografen.

Hoe probeer jij jezelf te onderscheiden?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien