Zoom in om de scherpte van je foto te controleren

Zoom in om de scherpte van je foto te controleren

Fokelien Broekstra 698
Op het LCD-schermpje van je camera lijken je foto’s vaak perfect scherp. Maar als je de foto vervolgens uitvergroot op je computer zie je toch dat er een beetje beweging in je foto’s zit. Wij leggen uit hoe jij op locatie snel kunt checken of je foto echt helemaal scherp is of niet.

Zoom in

Iedere camera heeft de optie om in te zoomen op de foto. Dit is ook de beste manier om te checken of je foto goed scherp is of niet. Druk op de +knop om in t zoomen. Met de pijltjes kun je vaak je foto vanuit verschillende hoeken bekijken.

Professionele fotografen

Professionele fotografen gebruiken deze techniek ook. Als je snel na het maken van de foto kijkt of hij scherp is. Kun je ervoor zorgen dat je bij een mislukte foto de kans hebt hem opnieuw te maken. Er is niks vervelender als je er thuis pas achter komt dat je een foutje hebt gemaakt in je instellingen en dat dus iedere foto delen met beweging of onscherpte uitstralen.

Snelle zoominstellingen

Sommige camera’s hebben gewoon een + en –knop om mee in te kunnen zoomen op hun camera. Anderen moeten hier een knop voor toewijzen. Sommige camera’s hebben de mogelijkheid een snelle zoominstelling toe te voegen. In de handleiding kun je terugvinden of deze functie ook op jouw camera zit.

Zoom jij op locatie in op je foto’s om te controleren of hij scherp is?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien