Zoek informatie over je onderwerp

Zoek informatie over je onderwerp

Fokelien Broekstra 285
Heb jij soms gewoon zin om in een voor jou onbekende stad of dorp te gaan fotograferen? Dan kan van te voren wat informatie zoeken over de locatie of je onderwerp erg handig zijn. Door al wat research te doen, weet je ongeveer wat je kunt verwachten en sta jij er niet plompverloren bij.

Vakantie

Als je op vakantie gaat naar een onbekende bestemming, doe je het waarschijnlijk ook: inlezen over je vakantiebestemming. Je leest over wat er te zien en te doen is en waar je lekker kan eten. Hierdoor is de nieuwe onbekende vakantiebestemming een stuk minder onbekend. Als fotograaf ben je waarschijnlijk opzoek naar mooie plekjes om te fotograferen. Maar onderzoek doen is niet alleen handig voor een verre onbekende bestemming.

Het dorpje om de hoek

Soms kun je in het dorpje om de hoek al foto’s maken dat je eerder niet had durven denken. Ken jij de geschiedenis van het dorp en weet jij de mooie plekjes te vinden? Op internet is een hele hoop informatie te vinden. Lees je daarom eens in voor je op pad gaat. Wie weet ontdek jij een bijzondere locatie in jouw eigen omgeving.

Stad

Ga je naar een onbekende stad, dan is het goed om je in te lezen. Weet jij bijvoorbeeld al waar je kunt parkeren? Wat er in de stad te zien is? Wil je juist het toerisme opzoeken? Of ga je juist buiten het toeristische gebied op zoek naar mooie beelden? Als jij je in hebt gelezen weet je precies naar welk gebied jij toe kunt gaan. Durf daarnaast op straat inwoners aan te spreken. Vaak kunnen zij je ook de weg wijzen naar de mooiste plekken in de stad die voor veel mensen onbekend zijn.

Model

Ga je op shoot met een model, dan kan het ook handig zijn om wat onderzoek te doen. Weet wat de hobby’s zijn, hoe hij of zij normaal op de foto staat en alle overige relevante informatie. Als jij al iets over je model weet is het een stuk minder ongemakkelijk en komt een gesprek waarschijnlijk sneller op gang.

Doe jij research naar de onderwerpen en locaties die je gaat fotograferen?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien