Zoek feedback buitenshuis

Zoek feedback buitenshuis

Fokelien Broekstra 277
Je familie en vrienden zijn waarschijnlijk altijd positief over jouw foto’s. Dit omdat ze je niet willen kwetsen of gewoon niet weten wat er niet goed is aan de foto. Wij leggen je uit waarom het beter is om feedback buiten je vriendenkring te zoeken.

Onbekenden

Als jij buitenshuis feedback op je foto’s zoekt, heb je kans veel eerlijkere opmerkingen te krijgen. Familie en vrienden doen er alles aan om jou niet te hoeven kwetsen. Daarnaast kan je vaak geen technisch advies van je familie krijgen omdat ze zelf niet weten hoe de camera precies werkt. Andere fotografen kunnen je op technisch gebied beter op weg helpen. Ze geven je misschien wel kritiek, maar proberen je vervolgens met behulp van een aantal tips op weg te helpen naar een betere foto.

Opbouwende kritiek

Vraag daarom bij je foto’s om opbouwende kritiek. Hierdoor weet jij wat je de volgende keer anders kan gaan doen. In de lezersgallery wordt steeds vaker feedback gegeven onder de foto’s. Maar ook op onze Facebookpagina wordt regelmatig om advies gevraagd. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om je foto’s op 500PX te zetten of op één van de fotografie-Facebookgroepen. 

Leren

Zie de feedback niet als een aanval. Probeer het om te zetten in punten die je in de toekomst mee kan nemen in je foto’s. Probeer de opmerkingen niet te persoonlijk op te vatten. Mensen die je feedback geven, willen je alleen maar helpen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien