Zo maak je nog betere kinderfeest kiekjes

Zo maak je nog betere kinderfeest kiekjes

Senta Bemelman 290
Evenementen zoals kinderfeestjes vragen om een reeks leuke foto’s als aandenken. Ben jij als fotograaf gevraagd om dit spektakel vast te leggen? Gebruik dan deze tips voor nog leukere foto’s!

De kamer is gehuld in kleurrijke slingers, de meisjes zijn verkleed als prinsessen en de jongens als stoere piraten. Een kinderfeest is erg fotogeniek door de decoratie en energie van de kleintjes.

Focus niet alleen op de jarige

Het is ook leuk om niet alleen de ster van het feest te fotograferen. Maak ook voldoende foto’s van andere kinderen en probeer veel groepsfoto’s te maken. Soms kan het ook leuk zijn om aanwezige ouders op de foto te zetten, of samen met hun kind.

Let op details

Probeer de omgeving goed te bestuderen. Valt een leuk detail op in de decoratie? Of is er een prachtige taart met een foto van de jarige? Dit zijn leuke elementen om te fotograferen. Hierdoor wordt de sfeer van het feest ook vereeuwigd. Vaak hebben ouders veel moeite gedaan om de zaal of kamer zo leuk mogelijk aan te kleden. Dit maakt een herinnering in de vorm van een kiekje speciaal.

Fotografeer voordat het evenement begint

De actie en festiviteit is natuurlijk het uitgangspunt van je fotoserie. Maar als het feest in volle gang is, heb je vaak weinig tijd voor de foto’s van de decoratie. Probeer voordat de gasten er zijn al foto’s te maken van de tafels, slinger en ballonnen. Als je van tevoren dit soort foto’s maakt, heb je meer tijd om de feestgangers te fotograferen en is alles nog perfect intact.

Wees creatief met groepsportretten

Neem attributen zoals hoedjes, nepsnorren of papieren brilletjes mee. Hiermee voorkom je een statisch groepsportret omdat de kinderen hier enthousiast van worden. Laat ze ook niet netjes naast elkaar staan, maar bedenk leuke opstellingen. Laat bijvoorbeeld twee op de voorgrond zitten of pak een stoeltje erbij. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta