Zo maak je direct een betere video

Zo maak je direct een betere video

Senta Bemelman 355
Als fotograaf kun je experimenteren met videobeelden. Gebruik deze tips om direct een betere video te maken.

Belichting

Net als in de fotografie telt ook bij het maken van video’s de belichting mee. Zorg dat je voldoende licht hebt en gebruik maakt van de juiste instellingen. Zorg dat het diafragma voldoende licht doorlaat en kies de juiste opnamesnelheid. Gebruik eventueel kunstmatig licht om je onderwerp beter te belichten.

Muziek

Gebruik je muziek in je video, zorg dat deze aansluit op het onderwerp of de sfeer van jouw video. Kies bijvoorbeeld geen heldhaftige muziek wanneer je iemand filmt die de hond uitlaat. De juiste muziek kiezen, kost tijd. Een handige manier om muziek te selecteren is om op het tempo te letten. Loopt jouw model rustig door het beeld, kies een ritme dat hierop aansluit. Het kiezen van de juiste muziek is ook een gevoel dat je moet ontwikkelen. Oefen regelmatig met het kiezen van muziek bij je video en zoek ook online naar inspirerende voorbeelden. Wees alert en let op hoe andere videografen dit doen.

Compositie

Deze tip is ook van toepassing op video’s en foto’s. De juiste compositie kan jouw video een stuk beter maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de regel van derden of verwerk leidende lijnen in je compositie.

Meer tips

Bekijk hieronder nog meer handige tips voor een betere video.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta