Zo maak je de mooiste strandfoto's

Zo maak je de mooiste strandfoto's

Fabienne Keijzer 1366
Er komen weer een paar heerlijke warme zomerdagen aan, misschien wel de laatsten van het jaar. Perfect weer voor een dag, of avond op het strand. Op het strand kun je de mooiste foto’s maken. Maar hoe doe je dat nou het beste? Hier een aantal tips voor de leukste strandfoto’s.

Maak leuke actiefoto’s

Iedereen vindt het leuk om op het strand te zijn, en die blijdschap kun je goed vastleggen op foto’s. Omdat er veel beweging plaatsvindt is het zaak om je camera daarop in te stellen. Zet je camera in de M-stand (manual) en gebruik een sluitertijd van minimaal 1/500 seconde om een scherpe foto te krijgen. Gebruik een diafragma van f/8 of f/16 en zet hem in de autofocus stand (Canon: AI Servo AF/ Nikon: AF-C). Met deze instelling zorg je ervoor dat de focus steeds ligt op het bewegende object.

René Keijzer

Maak gebruik van een flitser

Dit klinkt misschien vreemd aangezien de zon voor meer dan genoeg licht zorgt. Toch is het soms nodig. De zon kan er namelijk voor zorgen dat er storende schaduwen op gezichten ontstaan. Met een flitser kun je dit probleem gemakkelijk verhelpen.

Zonsondergang

Een mooi fenomeen om te fotograferen is de zonsondergang. Voor een goede foto is het handig om een statief te gebruiken. Omdat er veel verschillende kleuren aan te pas komen is het ook hier weer handig om je camera anders in te stellen. Het beste is om de TV-, of S-stand te gebruiken. Zet je sluitertijd op 2 seconden. Om onscherpte te voorkomen kun je ook de timer gebruiken. Het resultaat: een magische foto van de zonsondergang!

René Keijzer Fotografie

Veel plezier op het strand, maar bescherm wel je camera tegen het zand ;-) 

Fotografie: René Keijzer

 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne