Zo krijg je een National Geographic waardige belichting

Zo krijg je een National Geographic waardige belichting

Senta Bemelman 390
Sla jij ook regelmatig een uitgave van National Geographic open en ben je direct verwonderd door de prachtige foto’s? Leer hoe je zelf ook een stapje dichter bij een hoogwaardige belichting komt!

National Geographic staat bekend om de hoge kwaliteit foto’s die het tijdschrift online en offline deelt. Prachtige natuurfoto’s waarbij het landschap haarscherp en met veel diepte in beeld gebracht is. Of intieme portretten die een emotie teweeg brengen door compositie en belichting.  Dit fotografieniveau lijkt als startende fotograaf misschien een droom of ideaal. Maar met deze handige videotutorial over de speciale ‘National Geographic belichting’ kom je een stapje dichter in de buurt!

Belichtingstips

Fotograaf Bob Holmes werkte voor National Geographic en benadrukt hoe belangrijk de belichting is voor een goede foto. Hij benadrukt dat je als fotograaf moet leren begrijpen hoe jouw camera het licht leest. En om bij zo veel mogelijk andere vormen van licht te fotograferen.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta