drama zonder gedoe

Zo geef je portretfoto's sfeer met een klein budget

Mark IJsendoorn 674
Bij het maken van portretten bepaalt de belichting van het model natuurlijk voor een groot deel de uitstraling van je foto. Je kunt er dan ook heel creatief mee zijn. Voor een indrukwekkend portret heb je ook geen peperdure lampen nodig, zoals deze video laat zien.

Goedkoop studiolicht

Gavin Hoey is een freelance fotograaf en instructeur die weet dat creatieve fotografie niet draait om wie de duurste apparatuur heeft. Wie geen grote softboxen of dure flitsers heeft, kan ook een goed resultaat bereiken door creatief te zijn. De video laat zien dat je met twee simpele flitsers en witte muren een professioneel, dramatisch portret kunt schieten. Door de hoogte en de richting van de flitsers te veranderen kun je het model op verschillende manieren belichten. Zo kun je je portret met gemak een professionele look geven zonder dure lichtapparatuur.

Nabewerking

De truc voor een echt professionele look met budgetapparatuur is nabewerking van de foto. Hoey legt in de video gelukkig uitgebreid uit welke bewerkingen hij doet in Photoshop's Camera Raw filter.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark