Zo gebruik je Twitter als fotograaf

Zo gebruik je Twitter als fotograaf

Senta Bemelman 328
Social media platformen zijn een handig middel voor fotografen om hun werk met de online wereld te delen. Met deze tips gebruik je Twitter beter als fotograaf.

Volgers

Een groeiend aantal volgers is een positief punt voor fotografen. Een groter aantal betekent dat meer mensen jouw foto’s zien. Je kan meer volgers krijgen door bijvoorbeeld meer mensen zelf te volgen. Daardoor volgt diegene jou bijvoorbeeld ook weer. Volg ook andere fotografen voor inspiratie.

Professionele kanalen zoals Digital Rev zijn ook handig om te volgen, omdat zij vaak tips en trucs aan fotografen geven.

Hashtags

Voorzie foto’s en posts van een populaire hashtag. Het is ook inspirerend om online de meest gebruikte hashtags op te zoeken en vervolgens op dezelfde dag een foto te maken van dit onderwerp. Zo krijg je inspiratie en vergroot je de kans om op Twitter gezien te worden, door het gebruik van de hashtag.

Inspiratie

Ben je dol op landschapsfotografie, zoek dan op Twitter foto’s die binnen dit thema passen. Hierdoor zie je inspirerende beelden en heb je direct nieuwe fotografen om te volgen. Retweet ook het werk van andere fotografen om aan anderen te laten zien wat jou inspireert. In de onderstaande video kun je nog meer handige tips over het gebruik van Twitter vinden.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta