Zo fotografeer je de regenboog!

Zo fotografeer je de regenboog!

Samantha Ribeiro 388
Een regenboog is een van de wonderen van moeder natuur. Dit fenomeen is het een bijzondere verschijning. Het is niet moeilijk om een regenboog te fotograferen, maar zorg wel dat je er snel bij bent, want het kan zo weer weg zijn.

Je kan een regenboogfoto ook met je smartphone maken. Het is toch altijd handig om te weten hoe je de regenboog het beste vastlegt.

Belichting

Belangrijk – net zoals bij andere foto’s – is het licht. Zorg dat de foto niet te licht is, want dan zijn de kleuren van de regenboog slecht te zien. Bij een wat donkerdere foto zijn de kleuren waarschijnlijk iets feller. Maar natuurlijk moet je foto ook niet onderbelicht zijn. De instellingen van ISO, sluitertijd en diafragma hangt af van de scherptediepte en of er beweging is. 

Polarisatiefilter

Om de regenboog feller uit te laten komen, kan je ook de polarisatiefilter gebruiken. Met dit filter kun je de kleur van zowat elk voorwerp versterken. Je kan met dit filter de regenboog zelfs laten verdwijnen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wil je meer weten over verschillende filters? Klik dan hier.

Omdat een regenboog ontstaat vanuit de regen, is het noodzakelijk om je camera hier altijd tegen te beschermen. Je weet maar nooit wanneer er weer een plensbui opkomst is.

afbeelding van Samantha Ribeiro

Samantha Ribeiro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Samantha