Zo fotografeer je bomen (video)

Zo fotografeer je bomen (video)

Senta Bemelman 905
Bij landschapsfotografie tref je regelmatig mooie bomen. Maar hoe leg je deze nou het beste vast? Wij helpen je op weg met deze handige video tutorial!

Grote bomen zijn indrukwekkend en kunnen een mooie toevoeging aan je landschapsfoto zijn. Fotografeer bomen niet enkel op afstand maar sta dichtbij een gebruik een kikkerperspectief. Of zoek een omgekapte boom en fotografeer van bovenaf de ringen.

Seizoen

Let daarnaast op het seizoen waarbinnen je fotografeert. In de lente en zomer krijgen de bomen mooie knopjes en een prachtig bladerdek. Terwijl in de herfst de bladeren juist van kleur veranderen en een spectaculair beeld opleveren. In de wintermaanden kun je de kale takken prachtig in je foto verwerken.

Video

In de onderstaande video zie je nog meer zaken waar je op moet letten bij het fotograferen van bomen.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta