Zien: Verwilderde gebouwen door Matthias Haker

Zien: Verwilderde gebouwen door Matthias Haker

Wouter de Vink 706
Deze serie, genaamd Impermanence van Matthias Haker, bestaat uit prachtige foto's van verwilderde gebouwen. Erg indrukwekkend!

Matthias Haker is een freelance fotograaf en is zeer geïnteresseerd in oude, verlaten gebouwen. Deze Duitse man maakt hier een enorme zoektocht van, op zoek naar verwilderde ball rooms, verlaten hotels en ga zo maar door. Gebouwen die vroeger spik en span, maar vooral modern waren voor die tijd, zijn nu bedekt onder een dikke laag wildernis. Haker schiet zijn foto's op een manier waarop het lijkt alsof het schilderijen zijn. Door met deze lagen te werken wil hij de schoonheid van de foto's benadrukken.?

Geheim

Hoewel deze fotograaf graag zijn werk deelt met anderen, laat hij nooit weten op welke locaties de foto's zijn genomen. Niet alleen beschermt hij hiermee de locaties tegen diefstal en vandalisme, maar dit brengt ook iets mysterieus met zich mee.

Meer foto's

Deze Impermanence-serie laat zien hoe de natuur langzaam aan de gebouwen overneemt. Bekijk hieronder enkele foto's. De volledige collectie is hier te vinden.


Foto's © Matthias Haker

afbeelding van Wouter de Vink

Wouter de Vink | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Wouter