Zien: het echte leven in Hong Kong

Zien: het echte leven in Hong Kong

Senta Bemelman 850
De Chinese stad Hong Kong wordt graag gefotografeerd wegens de indrukwekkende skyline. Maar in een expositie laten vijftien eigentijdse, lokale fotografen de haken en ogen zien van het leven in de glorieuze stad.

De expositie geeft ruimte aan verschillende fotografen, die met hun werk diverse problemen uit het gebied tonen. Neem fotograaf Lau Chu-Chung, die een conceptuele fotoserie maakte over het gat tussen het educatiesysteem en het echte leven van de studenten. Hij focust hierbij op de verschillen tussen datgene wat in de schoolbanken geleerd wordt en hoe dit in het de echte wereld eraren wordt. Lees hier meer over zijn project uit 2012, genaamd 'After School'.  

Een ander voorbeeld is Benny Lam, hij gebruikt zijn foto's als illustratie van het ruimteprobleem in de stad en focust daarbij op de zogeheten 'Shoebox homes'. Hij fotografeert de geportretteerden vooral van bovenaf om de fysieke ruimte te weergeven, waarin zij leven.

Bekijk hier het werk van alle deelnemende fotografen. Of lees meer over de locale kunstgroep Lumenvisum, die de expositie organiseerde in samenwerking met European Photography. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta