Zien: beauty-fotografie van Tom Schirmacher

Zien: beauty-fotografie van Tom Schirmacher

Senta Bemelman 582
Beauty-fotografie is natuurlijk een lust voor het oog. Maar de platen van Tom Schirmacher zijn werkelijk prachtig. Veel metallic-kleuren en zachte kleuren komen terug in de fotoreeks.

Ben je al een tijdje aan het fotograferen en spreekt beauty-fotografie jou aan? Bekijk dan de foto’s van Tom Schirmacher voor een flinke dosis inspiratie voor jouw volgende shoot.

Beauty-fotografie

Zoals je in de bovestaande foto’s ziet, maakt Tom veel gebruik van een overeenstemmend kleurenpalet. Hij gebruikt voornamelijk zachte tinten en vermijd donkere contrasten. Hierdoor sluiten de foto’s uit zijn serie naadloos op elkaar aan.

In de beauty-fotografie draait het vaak om make-up en andere beauty-producten. Daarom zie je dat op de foto’s vaak de lippen en ogen benadrukt worden. Een opvallende lipstick siert de lippen van het model die in een close-upfoto knallen! Kies welk onderdeel van het gezicht je  wilt benadrukken en leg hier de volledige focus op door kleur, licht of compositie. Maar dat kan ook door expressie of eventueel poses. Wil je de ogen naar voren brengen? Laat je model dan intens kijken of laat de visagist een heftige smokey-eye aanbrengen. Daarnaast kan je model natuurlijk ook met haar handen het gezicht, of alleen de ogen, kaderen. Oftewel: zoek een mooie gelaatstrek en benadruk deze optimaal.

Tom Schirmacher

Fotograaf Tom Schirmacher begon op zijn vijftiende met fotograferen en heeft zijn camera sindsdien niet meer neergelegd. Bekijk nog meer mooie platen hier.

Deel look jouw mooiste beauty-foto in onze Gallery!


Foto's: 
Tom Schirmacher
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta