Zien: asielenhonden van onderaf gefotografeerd

Zien: asielenhonden van onderaf gefotografeerd

Martijn Bastianen 750
De Sloveense fotograaf Katja Jemec komt met haar nieuwe fotoserie ‘I Looked Up and There Were You’. Deze serie gaat over honden die wonen in een dierenasiel. Er zijn hele speciale foto’s geschoten. Je kijk namelijk van onderaf naar de hond.

De foto’s moeten de mensen doen beseffen hoeveel honden er worden mishandeld, uitgehongerd en achtergelaten door heel Europa. Katja wilde niet dat je van bovenaf naar de honden kijkt, omdat dat neerbuigend overkomt. Vandaar de keuze om de honden op een glazen plaat te zetten.

Op haar blog legt ze uit waarom ze voor deze fotoserie heeft gekozen. ‘Overvolle dierenasielen en te weinig eten en ruimte zijn terugkomende problemen voor al een langere tijd. In Slovenië alleen al komen er duizenden honden bij in dierenasiels. In het zuiden van Slovenië is het zelfs nog erger.’ Verder vertelt ze over de portretten. ‘De honden ontlopen de gevolgen en angsten niet. Deze serie van foto’s laat de portretten zien van honden die dit zijn overkomen. Het vertelt hun verhaal.’

Hieronder kan je de foto’s bekijken. Op haar website zijn nog meer foto’s en verhalen van de honden te vinden.

afbeelding van Martijn Bastianen

Martijn Bastianen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Martijn