Timelapse: Bloeiende bloemen

Zie hoe bloemen bloeien in deze mooie timelapse!

Senta Bemelman 629
In timelapse video’s wordt met tijd gespeeld en veranderen uren in minuten. Bekijk ook deze mooie timelapse met bloeiende bloemen!

In de lente komt de natuur tot leven. Bomen worden weer gehuld in een mooie laag bladeren en bloemen fleuren parken en grasvelden op. Dit inspireerde Amerikaanse filmmaker Jamie Scott. Hij maakte een timelapse waarin de bloeiende bloemen centraal staan. Bekijk hier beelden van achter de schermen om erachter te komen hoe Scott deze toffe video heeft gemaakt.

Zelf doen

Ben jij zelf geïnspireerd door de bovenstaande video? Probeer ook zelf een timelapse video te maken! Het klinkt misschien ingewikkeld, maar is vrij gemakkelijk in de praktijk. Het maken van een timelapse vergt wel veel tijd omdat je veel foto’s moet maken. De meeste filmmakers gebruiken een snelheid van 24 frames per seconde(fps). Met 24 foto’s vul je in dit geval één seconde aan film. Wat betekent dat je voor een video van drie minuten ontzettend veel beeldmateriaal nodig hebt. Leer hieronder meer over het maken van een timelapse en bekijk nog een interessante voorbeeldvideo waarin Den Haag centraal staat.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta