Zak door je knieën bij het fotograferen van een bollenveld

Zak door je knieën bij het fotograferen van een bollenveld

Fokelien Broekstra 470
Regelmatig zien we mooie foto’s van bollenvelden voorbijkomen. enorme weides met kleurrijke bloemen sieren het landschap. Maar wist je dat het ook mooi kan zijn om door je knieën te zakken en vervolgens vanuit een laag perspectief een foto te maken?

Andere kijk

Door eens vanuit een ander perspectief te kijken, kan je andere foto’s gaan maken dan je normaal voorbij ziet komen. Mensen fotograferen vaak datgene wat ze zien als ze aan komen lopen. Maar soms kan het ook erg interessant zijn om heel anders naar de bollenvelden te kijken.

Door de knieën

Als je eens door de knieën zakt, zie je de wereld weer vanuit een heel ander perspectief. Hierdoor kun je hele andere foto’s gaan maken. Je kunt in deze foto’s bijvoorbeeld de steeltjes meenemen in de foto en de bloemen meer van onder fotograferen. Door deze positie mee te nemen in je foto wordt het beeld voor de kijker heel anders dan je gewend bent.

Kniebeschermers

Als je geen vieze knieën wil krijgen of gewoon wat extra stevigheid wil hebben kan je ook gebruik maken van kniebeschermers. Ze staan misschien niet super charmant maar het is wel degelijk handig om te gebruiken. Lees hier meer over de mogelijkheden van de kniebeschermers tijdens het fotograferen.

Foto's gemaakt met een Samsung Galaxy S7 Edge. 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien