Yin en yang katten

Yin en yang katten

Nadja Geskus 644
Een zwarte kat brengt ongeluk toch? Althans, volgens het bijgeloof dan. En als een witte kat je pad kruist, dan brengt het juist goed geluk. Maar wat als ze samen je pad kruisen? Deze foto’s tonen yin en yang katten die elkaar perfect aanvullen op beeld, ondanks dat ze precies het tegenovergestelde zijn van elkaar.

Yin en yang

Yin en yang zijn Chinese begrippen die staan voor twee tegengestelde principes of krachten. Hierin zouden alle aspecten van het leven en het universum in verwerkt zijn. Het yin-yangsymbool is Oud-Chinees en staat voor de kosmische dualiteit. In dit symbool is yin het vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) en yang het mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het mooie aan dit symbool is dat yin en yang niet alleen tegengestelde zijn, maar ook complimentair zijn. Ze vullen elkaar aan.

Yin en yang katten

Katten

Deze enorm schattige foto’s van katten tonen een soort yin en yang combinaties. Het zijn witte en zwarte katten, die elkaar prachtig aanvullen, ondanks dat ze compleet anders zijn van elkaar. En zeg nou zelf, dit soort schattige beestjes brengen toch geen ongeluk?

Yin en yang katten

Yin en yang katten

Yin en yang katten

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja