Wow: Samyang kondigt 5 lenzen aan in 5 weken

Wow: Samyang kondigt 5 lenzen aan in 5 weken

Senta Bemelman 942
Bij aankondigingen van nieuwe fotografieproducten gaat het vaak over slechts één product. Samyang, een fotografiebedrijf gespecialiseerd in lenzen, pakt het anders aan en kondigt vanaf 18 juli maar liefst vijf(!) lenzen aan in vijf weken tijd.

Blockbuster

De lenzen worden op een speciale wijze aangekondigd. Niet door middel van een persbericht of artikel op de website, maar als een filmposter voor de blockbuster van de zomer 2016. Iedere maandag wordt een nieuwe lens onthuld.

FE Mount

Digital Trends voorspelt dat de lenzen die uitkomen een FE Mount hebben. Een zogeheten Fullframe E mount aansluiting met fullframe sensor.

Samyang

De naam Samyang doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar de meeste lenzen van dit merk worden onder een andere naam verkocht. Het Zuid-Koreaanse bedrijf levert in de Verenigde Staten bijvoorbeeld onder de namen 'Rokinon', 'Bower' en soms onder eigen naam haar producten.

Producten

Over de producten en hun prijs en beschikbaarheid in Nederland is, vooralsnog, vrij weinig bekend. Houd de website van Samyang Benelux in de gaten voor het laatste nieuws.

XEEN

Vandaag introduceert Transcontinenta de eerste lens: XEEN 135mm T2.2. Samen met de bestaande XEEN 14mm T3.1, XEEN 24mm T1.5, XEEN 35mm T1.5, XEEN 50mm T1.5 en de XEEN 85mm T1.5, vormen ze een perfecte set van 6 cine objectieven voor het maken van 4K+ producties met een uitstekende beeldkwaliteit en hoog oplossend vermogen.

Kenmerken XEEN lenzen

- Het 24mm x 36mm negatief formaat maakt XEEN lenzen niet alleen inzetbaar met Full-Frame camera's, maar ook met Super 35, APS-C en APS-H format camera's. De XEEN lenzen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende mounts te weten:- PL, EF, F, E, en MFT. Daarnaast is er de keuze uit twee verschillende scherpstelschalen: metrische en Engelse feet eenheden.
- Bij intensief gebruik, beschermd de duurzame metalen body het objectief en de uniforme lengte en diameter zorgen voor een snel en eenvoudig gebruik in een Matt Box. Zowel de scherpstel- als diafragma slag is extra lang uitgevoerd voor een zo nauwkeurig mogelijke verstelling.
- De lichtsterke T-waarden is een ander belangrijk kenmerk van de XEEN lijn cine lenzen. XEEN lenzen leveren een betrouwbare en hoge kwaliteit videobeelden met een hoog contrast en indrukwekkende kleuren, zelfs onder minder dan optimale lichtomstandigheden. De XEEN X-coating technologie maakt dit hoge niveau van detail en afwezigheid van reflecties en ghosting mogelijk. Het grote diafragma en het 11 bladig diafragma creëert verder een aangenaam bokeh-effect voor een filmisch karakter.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta