World Press winnaar Brent Stirton komt naar Nederland

World Press winnaar Brent Stirton komt naar Nederland

Fokelien Broekstra 735
Op 18,19 en 20 maart vindt de 18e editie van de Professional Imaging plaats. Dit jaar zal de Zuid-Afrikaanse fotograaf Brent Stirton, winnaar World Press Photo in de categorie nature, als hoofdspreker op het evenement aanwezig zijn.

De winnende foto

Brent Stirton maakte een foto van een pas overleden berggorilla. Hij is met lianen vastgebonden op een brancard van bamboestokken. Meerdere Rangers en vrijwilligers dragen aangeslagen de koning van het Virunga National Park in Congo naar zijn laatste rustplaats.

Brent Stirton

Brent  Stirton is een gepassioneerd senior fotojournalist bij Getty Images en heeft zijn foto’s in verschillende magazines gepubliceerd. Hij is op dit moment voornamelijk actief voor National Geographic. Hij geeft met zijn foto een stem aan de verdwijnende cultuur en milieu en vecht mee aan het behoud van de natuur en over duurzaamheid. De fotograaf probeert altijd dicht bij het onderwerp te zitten om meer dynamiek en het perfecte standpunt te gebruiken.

Verdere sprekers

Er zijn naast Brent Stirton nogmeer sprekers bekendgemaakt. Denk hierbij aan Frank Doorhof, Glyn Dewis, Kristina Sherk, Jan Vermeer, Nico Brons, Tom Krieger etc. Op de website van Professional Imaging kun je meer sprekers zien en hier wordt het tijdschema bekend gemaakt.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien