Workshop Studiofotografie - 30 september

Workshop Studiofotografie - 30 september

Julian 3958
Wil je aan de slag met studiofotografie? Kom dan naar onze vijf uur durende workshop op zondag 30 september! Twee professionele fotografen leggen je de complete basis uit, er zijn twee studio-opstellingen en twee modellen aanwezig die je zelf kunt fotograferen.
Yani Talip

Behalve door 'flitsangst', worden veel mensen ook door de hoge kosten van flitsers en achtergronden tegengehouden om te beginnen met studiofotografie. Niet nodig, want met een klein budget en de nodige creativiteit kun je een heel eind komen. Raúl Neijhorst weet zonder flitslicht en met een oude compactcamera al zeer overtuigende modelfoto's te maken. Hoe hij dat doet? Dat legt hij je uit tijdens DIGIFOTO Pro's exclusieve vijf uur durende workshop studiofotografie op zondag 30 september in Rijswijk (11:00-16:00 uur).

Meld je aan via dit formulier 

Wat heb je nodig?

Het enige wat je zelf moet meenemen is je camera. Je kunt zowel met je compactcamera, spiegelreflex als compacte systeemcamera aan de slag. Welke camera je hebt maakt niet uit.

Model 16 september
Foto © Raúl Neijhorst - Model: Yami Talip, aanwezig op 16 september

Zelf fotograferen

In deze workshop  georganiseerd door DIGIFOTO Pro zullen Raúl Neijhorst en Remco van Vondelen dieper ingaan op lichtgebruik, camera-instellingen en communicatie met je model. Natuurlijk komt daar wat theorie bij kijken, maar je zal waarschijnlijk het meeste opsteken van de praktijk. Daarom zijn er voldoende apparatuur én twee modellen aanwezig, zodat er fanatiek gefotografeerd kan worden. In twee groepen, allebei onder leiding van een van de twee fotografen, krijg je les over bijvoorbeeld low- en highkey-technieken.


Tijdens de worksop ga je zelf aan de slag in de studio, onder begeleiding van twee professionele fotografen

Hoe, Wat, Waar

De workshop vindt plaats op ondag 10 juni in Rijswijk, op de grens met Delft. Prima te bereiken met de auto, maar ook met het ov ben je er zo. Aangezien we al om elf uur 's ochtends beginnen, zorgen we dat er een lekkere lunch, met luxe belegde broodjes, fruit en melk voor je klaar staat. Koffie, thee en frisdrank, maar ook pennen en notititieblokjes liggen en staan voor je klaar. 

Aanmelden

Heb jij ook zin om met hulp van fotografen Raúl Nijhorst en Remco van Vondelen en twee modellen je eerste stappen in de spannende wereld van studiofotografie te zetten? Meld je dan snel aan via het formulier voor onze vijf uur durende workshop, die slechts 125 euro kost. 

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, zorg dus snel dat jij er bij bent!

Programma

 • 11:00 - 11:30 Ontvangst
  Bij aankomst staat koffie, thee en fris gereed.
 • 11:15 - 11:30 Kennismaking 
  De fotografen introduceren zichzelf en doen een kort rondje langs alle deelnemers.
 • 11:30 - 12:30 Basisbegrippen en de ingrediënten voor een goede foto
  Raul en Remco leggen je alles uit over de benodigde basisbegrippen en de invloed van sluitertijd, diafragma en iso-waarden bij studiofotografie. Ook leer je alles over licht en wat daar bij komt kijken.
 • 12:30 - 13:00 Lunch
  Voor iedere deelnemer staat een lunchpakket gereed met luxe broodjes, fruit en melk. De lunch is inbegrepen bij de prijs.
 • 13:00 - 15:00 Studiofotografie in de praktijk
  Je hebt de theorie onder de knie, tijd om aan de slag te gaan! De workshopruimte wordt omgetoverd in twee studio's. In de ene gaan we met flitslicht aan de gang, in de andere studio laten we je zien hoe je met continulicht kunt werken.
 • 13:00 - 13:30 Basisopstelling, zwarte achtergrond, modelinteractie, low-key
  In het eerste deel van de praktijkworkshop gaan we aan de slag met studio-opstellingen bij een zwarte achtergrond, modelinteractie en laten we je zien hoe je low-key-foto's maakt.
 • 13:30 - 14:00 Opstelling witte achtergrond, high-key
  Vervolgens verplaatsen we ons naar de studio met witte achtergrond voor high-key-foto's.
 • 14:00 - 15:00 Groepen gesplitst - fotograferen bij zwarte en witte achtergrond 
  Nu iedereen alles onder de knie heeft worden de groepen gesplitst en kan er bij de zwarte en witte achtergrond gefotografeerd worden
 • 15:00 - 15:30 Photoshop, snel resultaat
  Foto's gemaakt? Dan gaan we over op de bewerking. Raúl en Remco leggen uit hoe je in eenvoudige stappen snel een mooi resultaat kunt bereiken, zonder uren per foto bezig te zijn.
 • 15:30 - 16:00 Fotobespreking 
  Tot slot bespreken de fotografen de foto's die tijdens de workshop gemaakt zijn.

Over de fotografen

Raúl Neijhorst en Remco van Vondelen werken samen in een uniek samenwerkingsverband onder de naam Die2fotografen.nl. Allebei hebben ze hun eigen stijl en werkwijze. Ze zijn bijna elkaars tegenpolen wat de fotografie betreft, maar één ding delen ze: hun passie voor mensenfotografie in de breedste zin van het woord.

Verschillende specialiteiten

Remco is gespecialiseerd in lichte foto's met witte achtergrond en high-key-opnamen. Raúl werkt voornamelijk met donkere achtergronden. Terwijl Remco studioflitsers en reportageflitsers gebruikt, werkt Raúl met continulicht. Hij begon jaren geleden met bouwlampen in zijn studentenkamer en wist daarmee al professionele resultaten te bereiken.

Met al je vragen over Nikon kun je terecht bij Remco, die zowel de F4, D70, D200, D300 en D700 intensief gebruikt heeft. Rául werkt met Sony (F828) en heeft ruimschoots ervaring met Canon (D60, 20D, 30D, 40D, 7D, 5D Mark II en 5D Mark III).