Wintersport: welke camera neem jij mee de piste op?

Wintersport: welke camera neem jij mee de piste op?

Fokelien Broekstra 454
Wintersport doe je misschien één of twee keer per jaar. Daarna ligt er geen sneeuw meer in de bergen. Als je voor het eerst in lange tijd weer op je snowboard of ski’s staat heb je dus weleens de kans om onderuit te gaan. De vraag is of je dan het beste je spiegelreflex mee kunt nemen of toch een andere camera.

Verschillende opties

Je hebt natuurlijk verschillende opties. Zo kun je de gok wagen en een tas met een spiegelreflex op je rug meenemen of kiezen voor een iets minder kwetsbare optie. Zo kun je kiezen om met je smartphone foto’s te maken of juist met een compact camera die je in je jaszak mee kan nemen. Maar iedere camera heeft zo zijn voor en nadelen.

Spiegelreflex

Ook in de besneeuwde bergen kun je prima je spiegelreflex meenemen. Als jij een goede tas hebt die schokken voor jou camera opvangt kun je een die tas prima op je rug meedragen als jij de piste afscheurt, denk hierbij bijvoorbeeld aan de MindShift Rotation 180 tas, die confortabel op je rug zit bij actievere activiteiten. Als je gaat wandelen kun je het prima met een normale fototas doen. De kans dat je op je rug valt een stuk minder groot. Maar een spiegelreflex blijft een kwetsbaar onderdeel als je die tijdens het sporten met je meedraagt.

Telefoon

De smartphones krijgen ook een steeds betere camera. Hierdoor kun je prima foto’s maken met het apparaat dat je waarschijnlijk altijd bij je draagt. Het nadeel is dat je jouw handschoenen uit moet trekken als je de touchscreen die de meeste telefoons hebben wil bedienen. Mocht je al snel koud aangelegd zijn, dan kun je daarom beter niet deze optie kiezen. Met koude vingers schiet je immers ook niks op.

Compact camera

Een compact camera is daarnaast wel een optie. De meeste winterjassen hebben grote zakken waardoor een compact camera hier makkelijk in bewaard kan worden. Je hebt nu geen uitstekende rugtassen bij je en hoeft je handschoenen niet uit te trekken als je een foto wil maken.

Situatie afhankelijk

Natuurlijk is het situatie afhankelijk welke camera het beste bij jou past tijdens de wintersport. Wij raden je aan om voor je op pad gaat na te denken over het risico dat je loopt bij het activiteit dat je gaat ondernemen. Vanuit hier kun je besluiten of je jouw spiegelreflex mee gaat nemen of toch voor een andere optie kiest.

Met welke camera maak jij foto’s tijdens de wintersport?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien