Winnaar vertelt

Winnaar fotowedstrijd 'Zwart-wit' vertelt over zijn foto

Jasper van Bladel 4198
We vroegen jullie om jullie mooiste zwart-witte foto op te sturen voor deze fotowedstrijd. Dat hebben we geweten! Uit de enorme berg inzendingen hebben we een prijswinnaar gekozen. Het is de schitterende foto van Eduardo de Vlugt geworden. Hij kwam bij ons langs om over deze plaat te vertellen.

De foto van Eduardo trok meteen onze aandacht. Omdat het een mooi beeld is, maar ook omdat een kermis niet vaak in zwart-wit vastgelegd wordt. Juist omdat er zoveel aan kleuren te zien is, maar Eduardo heeft goed gezien dat al deze kleuren omgezet in zwart-wit juist mooie contrasten vormen en daardoor uitstekend geschikt zijn voor een dergelijke omzetting.

Eduardo is een bijzonder enthousiast hobby-fotograaf. Er gaat geen moment in zijn leven voorbij of hij denkt niet aan fotografie. Thuis heeft hij een hele database met eigen stockfoto’s en zijn camera is nooit ver weg. Oorspronkelijk is hij begonnen met het fotograferen van bijzondere auto’s. Dit is langzaam geëvolueerd tot wat het nu is. Naast de autofotografie en digitale bewerkingen, maakt Eduardo ook veel landschappen en stadsfoto’s. Fotograferen in de avond en nacht is hem ook niet vreemd. En ook filmen doet hij met veel plezier.

Het is dan ook niet gek dat hij erg blij is met zijn prijs, de Panasonic HX-A500 Action Cam. Hij heeft beloofd de resultaten met ons te delen. We zijn benieuwd!

Eduardo de Vlugt, 32, Rotterdam

Gallery

‘Ik ben een hobby-fotograaf. In de eerste instantie was ik begonnen met auto-fotografie inclusief bewerkingen, nadien ben ik all-round foto's gaan maken. Eigenlijk van A-to-Z wat mij in ieder geval aanspreekt en wat anderen leuk vinden. Ik heb mijzelf de naam M1R-Photography gegeven. M1R staat voor Make one Raw. Ik maak mijn foto's meestal raw om ze na te bewerken.’

Prijs: De Panasonic HX-A500 Action Cam t.w.v. €349,-

Met deze camera ben je verzekerd van goede opnames tijdens al je activiteiten. De camera bestaat uit twee delen, een recorder en de eigenlijke camera, zodat je creatieve filmpjes kunt maken. De camera wordt met een oorbeugel naast het oor gemonteerd, zo wordt echt vanuit het oogpunt van de persoon die de activiteit doet gefilmd. Maar je kunt de cameramodule bijvoorbeeld ook laten filmen op plekken waar je zelf niet kunt komen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Filmen in 4K is mogelijk met 25 fps. Je films worden automatisch gestabiliseerd door de Level Shot Image Stabilizer. Voor water en stof hoef je met de HX-A500 overigens niet bang te zijn, de camera is stof- en waterbestendig.

Met dank aan CameraTools.nl

 

afbeelding van colourbex_88407

Van harte gefeliciteerd Eduardo!

afbeelding van marchelinov_86660

Thanks Marlou ;-)