Wilde veerboottrip zorgt voor viral foto’s

Wilde veerboottrip zorgt voor viral foto’s

Fokelien Broekstra 368
De zee kan soms extreem te keer gaan. Extreem hoge golven slaan tegen boten en kades aan, geweldig om vanaf de vaste wal te bekijken. Op een boot lijkt het minder geslaagd. Zeeziekte kan spontaan gaan opspelen, zelfs als je normaal een sterke maag hebt.

Op zee

De foto’s lijken beelden van een woeste storm midden op de Grote Oceaan, maar niks is minderwaar. Ze zijn eigenlijk net buiten de haven van Sydney, Australië gemaakt. Normaalgesproken is het vrij rustig op het water. Maar door een winderige periode ontstonden er onverwachtse woeste golven.

Heig Gilchrist

Heig Gilchrist is fotograaf en werkzaam op de veerboot. Hij is al 9,5 jaar werkzaam op de boot en heeft dus al heel wat water gezien in zijn leven. Dit is ook niet gek, Heig is helemaal gek op de oceaan. Op zijn Instagram deelt hij regelmatig plaatje van zijn reizen. Zo ook van de woeste zee. Toen Heig in Japan werkzaam was als lifeguard werd hij echt geïnspireerd om foto’s te maken, Japanners maken overal foto’s van en hij begon hierdoor een camera steeds meer te missen. Toen hij uiteindelijk een camera in zijn bezit kreeg liet hij hem ook niet meer los, overal waar hij komt neemt hij zijn camera mee. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien