Wilde dieren in beeld gebracht met verborgen camera's

Wilde dieren in beeld gebracht met verborgen camera's

Senta Bemelman 436
Filmmaker John Downer brengt op een unieke manier wilde dieren van dichtbij in beeld. Dit doet hij door middel van robotdieren met verborgen camera’s. Kijk snel hoe dit eruit ziet!

Wilde dieren fotograferen of filmen is lastig. Als fotograaf wil je graag veilig aan de slag kunnen en is het niet verstandig om jezelf voor de leeuwen te gooien. Filmmaker John Downer  bedacht hier een slimme oplossing voor: robots. De bestuurbare appraten werden gehuld in vacht en omgetoverd tot een wild dier. Verborgen camera’s werden in het robotdier verstopt om prachtige beelden te schieten. Het resultaat: nieuwsgierige kopjes van wilde dieren van heel dichtbij.

In de onderstaande video zie je hoe Downer met de robotdieren werkt en zie je enkele beelden die hij heeft geschoten. Wat vind jij van het resultaat?

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta