Welkom bij DIGIFOTO Starter

Welkom bij DIGIFOTO Starter

Julian 3064
Vanaf nu ligt de eerste editie van DIGIFOTO Starter in de kiosk. Samen met het nieuwe magazine lanceren we deze nieuwe website. Met dit nieuwe platform willen we beginnende fotografen op weg helpen en hun fotografie naar een hoger niveau tillen.

Fotograferen; vrijwel iedereen doet het. Op vakantie, een dagje uit, feestjes en verjaardagen, de kinderen, huisdieren, alles wordt op de gevoelige plaat vastgelegd. Vaak doen we dat zonder daar al te lang over na te denken. Een digitale foto is immers zo gemaakt. Van rolletjes die op gaan hebben we geen last meer en ook dure ontwikkelkosten zijn verleden tijd.

Soms zijn we blij met het resultaat. Soms teleurgesteld. Bewogen, te licht, te donker, of het onderwerp komt niet over zoals je het met je eigen ogen zag. Zaken die met een beetje inzet en kennis goed te verhelpen zijn. Daarvoor moet je wel bewust aan de slag gaan met fotografie. Een mooi onderwerp maakt nog geen goede foto en ook een dure camera is geen garantie voor perfecte platen. Of je nu foto's maakt met je telefoon, een eenvoudige compactcamera of een uitgebreide spiegelreflexuitrusting; jij bent als fotograaf verantwoordelijk voor het eindresultaat.

Jouw foto's boven het maaiveld uit laten steken is helemaal niet zo moeilijk. Denk voordat je afdrukt nog eens na over je standpunt, de compositie en het licht. Misschien zijn het wel zaken waar je nog nooit over nagedacht hebt, of waar je weinig vanaf weet. Voordat je hier bewust mee om kunt gaan is het belangrijk om de basis goed onder de knie te hebben. En dat is precies waar we jou mee op weg willen helpen.

Magazine en website

Met het tijdschrift DIGIFOTO Starter gaan we je vier keer per jaar voorzien van tips en trucs waarmee jij je foto's naar een hoger niveau kunt tillen. Niet alleen via een magazine, maar ook via deze website, waar je foto's kunt delen, mee kunt doen aan fotowedstrijden en artikelen kunt lezen.

Workshops

We laten we het niet bij theorie. Ook bieden we je de mogelijkheid om in de praktijk aan de slag te gaan. Met echte workshops van door ons geselecteerde professionele fotografen tegen een scherpe prijs. De eerste workshop met het thema landschapsfotografie hebben we al voor je klaarstaan.

Wie zijn wij?

DIGIFOTO Starter wordt gemaakt door hetzelfde enthousiaste team dat verantwoordelijk is voor DIGIFOTO Pro. Dit magazine voor de gevorderde (amateur)fotograaf zag in 2007 het levenslicht en is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende titel op de markt van fotografiemagazines.

Welkom