Welke foto is het beste?

Welke foto is het beste?

Nadja Geskus 433
Soms is het lastig om te kiezen welke foto nou eigenlijk het beste is. Hoe bepaal je dat nu eigenlijk precies? We geven je een aantal tips om sneller je foto's te kunnen selecteren.

De beste blik

Vaak begint het selecteren met de beste blik. Zeker als je met twee modellen werkt kan dat nog best wel tricky zijn. Want je zal zien dat de foto waar het ene model juist perfect op staat, precies de foto is waar de ander dan weer niet goed op staat. Nu kan je natuurlijk ervoor kiezen om een tijd in Photoshop bezig te zijn om twee foto's in een te plakken, maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon de beste foto te kiezen waar ze allebei goed op staan.

Welke foto is het beste?

Afgehakte ledematen

Het klinkt misschien een beetje stom, maar soms maak je een foto die er goed uit ziet, tot je opvalt dat er handen of voeten missen. Of soms zijn de vingers zo gekromd, dat het net korte stompjes lijken. Echt een no-go! Het ziet er niet mooi uit als ledematen random worden afgehakt. Probeer hier natuurlijk met het fotograferen al goed op te letten, maar zeker ook met de selectie van de foto's. 

Welke foto is het beste?

Rechte horizon

Heb je dan eenmaal de foto gevonden die je perfect vindt? Check dan wel even of de horizon ook recht staat. Het is natuurlijk een makkelijk op te lossen probleem, maar wel iets wat je natuurlijk even moet doen. 

Welke foto is het beste?

De beste foto

Soms mist je foto gewoon nog net even dat ene kleine beetje. Ook al is het de beste foto. In Photoshop kun je toch nog wat dingen veranderen zodat het totaalplaatje weer klopt. Verander bepaalde kleuren, of doe net even dat plukje haar goed. Kijk goed naar je beeld en waar je je precies aan stoort. Er valt altijd nog een hoop op te lossen!

Fotografie door Nadja Geskus

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja