Welke draagriem past het beste bij jou?

Welke draagriem past het beste bij jou?

Fokelien Broekstra 1730
Er zijn veel verschillende camerariemen op de markt. Nekriemen, schouderriemen,heupriemen of gewoon een polsband. Maar welke riem past het beste bij jou?

Nekriem

Standaard wordt er bij je camera een nekriem geleverd. In het begin ga je deze regelmatig gebruiken, tot het moment dat je er achter komt dat hij in je nek gaat schuren en gaat irriteren. Sommige mensen zullen hier geen last van hebben, de riem valt goed in hun nek en als je beweegt schuurt het niet. Het nadeel is dat je eerst moet ondervinden of de riem bij je past. Je merkt vanzelf of je het prettig vindt of niet. Je kan de riem die bij je camera geleverd wordt ook makkelijk om je hand wikkelen. Dit kan prettig zijn voor de momenten dat de camera om je nek even niet uitkomt.

Schouderband

De schouderband is een aparte accessoire die je bij je camera kan kopen. De schouderbanden  zijn geschikt voor de mensen die hun camera voor langere tijd om hun nek hebben. De camera rust op een schouder. Vaak zit er aan de binnenkant van de riemen antislip, hierdoor gaat hij ook niet schuiven over je schouder. Je kunt door het dragen op je schouder je camera langer stevig vasthouden.

Polsband

Er zijn ook verschillende polsbanden te verkrijgen, je kunt hierdoor de camerariem aan je pols zekeren, mocht hij uit je handen glippen, dan blijft hij in ieder geval aan je arm bungelen. Je krijgt waarschijnlijk zelf een hartverzakking, maar je camera is in ieder geval nog heel.

Handstrap

De handstrap kennen we uit de filmwereld, op de meeste videocamera’s zit een strap waar jij je hand tussendoor kan steken. Hierdoor heb jij je camera gezekerd. Mensen die het niet fijn vinden om iets om hun pols of nek te hebben kunnen ook voor deze optie kiezen.

Heupriem

Er zijn genoeg fotografen die helemaal niks om hun handen of polsen willen hebben, maar die de camera wel altijd binnen handbereik willen hebben. Hiervoor zijn de heupriemen, je kan je camera hier binnen een handomdraai aan bevestigen, zodra je hem niet nodig hebt. Het gewicht van de camera en lens wordt door de band verlegd naar je heupen waardoor je minder last van het gewicht hebt. Vooral voor fotografen met rugklachten is dit een optie.
 

Welke draagriem past er het beste bij jou? 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien