Welk schoeisel draag je tijdens het fotograferen?

Welk schoeisel draag je tijdens het fotograferen?

Fokelien Broekstra 326
Heb jij er ooit over nagedacht welke schoenen je aantrekt als je op pad gaat om te fotograferen? Het is een van de belangrijkste onderdelen van je outfit om een mooie foto te kunnen maken. Denk daarom goed na over welke schoenen je aantrekt.

Schoenen

In sommige landen dragen mensen helemaal geen schoenen, maar dat is bij ons uit den boze. Iedereen heeft schoenen om zijn voeten. Zomers zijn dit bijvoorbeeld sandalen of slippers en in de winter hebben we graag dichte warme schoenen aan. Het is toch een leuk 365 dagen project: De schoenen van de voorbijganger.

Fotografie en schoenen

Heb jij er ooit over nagedacht dat schoenen ook belangrijk zijn voor jouw fotografievaardigheden? Als jij met hakschoenen aan komt zetten bij een foto-opdracht, kun je niet even snel door het zand lopen om vanuit een andere hoek een foto te maken. Voor je het weet zitten je schoenen vol met zand en krijg je enorme blaren doordat het langs je voet schuurt. Daarnaast is het ontzettend lastig wanneer je verkeerde schoenen aan hebt en je met geen mogelijkheid op de plek kan komen waar jij de foto wilt maken en wat denk je van een urbex-fotograaf die in verlaten huizen komt?  Denk daarom goed na over welke schoenen je aantrekt.

Schoenadvies

Zorg dat, wanneer je op pad gaat om foto’s te maken, dat je dichte schoenen aan hebt. Mocht je in de brandnetels, op een rotsblok of ergens anders doorheen moeten lopen of op moeten klimmen, dan zijn je voeten in ieder geval goed beschermd. Daarnaast ben je bewegelijker en heb je minder kans op pijn in je voeten.

Wat voor schoenen heb jij aan tijdens het fotograferen?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien