Waterdruppels op het raam fotograferen

Waterdruppels op het raam fotograferen

Fokelien Broekstra 781
Heb jij weleens naar de regendruppels op het raam gekeken? De druppels hebben allemaal hun eigen vorm en lopen ieder net iets anders naar beneden. Omdat het met regenachtig weer vervelend is om naar buiten te gaan kun je dit prima als binnen onderwerp gebruiken.

Scherptediepte

Het is interessant om eens met je scherptediepte te spelen. Stel eens scherp op een druppel en probeer vervolgens de focus naar de achtergrond te verplaatsen. Je zult zien dat het bijzondere resultaten geeft. Het maakt niet uit of je hiervoor je telefoon gebruikt of toch kiest om je camera te pakken met een macrolens.

Dakraam

Net na een regenbui ontstaan er waterplasjes op je raam. Kleine druppels die zijn omgevormd tot één geheel. Met een grijze lucht als achtergrond kan dit best een bijzonder resultaten opleveren. Het is een kwestie van experimenteren wat het mooiste resultaat geeft.

Kleurfilter

Om de druppels een nog mooiere uitstraling te geven, kun je ook gebruik maken van een extra lampje met een kleurfilter. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de druppels een andere kleur krijgen. Je moet hier alleen rekening houden met de reflecties die in het raam kunnen ontstaan. Soms zou je iemand naar buiten moeten sturen om het gewenste resultaat te krijgen om reflectie van binnenuit tegen te gaan.

Deel jouw foto's van regendruppels in de lezersgallery
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien