Wat voor statiefkop moet je kiezen?

Wat voor statiefkop moet je kiezen?

Fokelien Broekstra 587
Er zijn veel verschillende statiefkoppen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een balhoofd waardoor jij je camera in alle posities kan bewegen. Maar Henry Hudson doet het net even anders. Hij laat je zien waarom je ook de speciale videokoppen kan gebruiken voor fotografie.

Ervaring

Henry Hudson zijn eerste ervaring met de videostatiefkoppen was bij het maken van een documentaire bij Denali. Omdat er niet veel gewicht meegenomen kon worden naar deze bestemming deelde de filmmannen en de fotograaf een Manfrotto statief. Videomakers gebruiken alleen geen balhoofd maar een speciale videokop op hun camera.

Verschil

Hij legt in de video duidelijk de verschillen van de videokop en een balhoofd uit. Zo is de videokop een stuk minder ingewikkeld dan mensen hem hadden verteld, er zit eigenlijk helemaal niet zoveel gewicht in de kop, daarnaast zou de kop enorm duur zijn, maar niks is minderwaar als je gaat Googelen op de videokop van Manfrotto zie je bedragen die niet ver van de reguliere balhoofd liggen. Volgens Hudson heb je daarnaast wel veel meer flexibiliteit. In zijn video gaat hij daarom dieper in op de videokop maar hij grijpt ook nog even terug naar de balhoofd.

Juiste statiefkop kiezen

Het belangrijkste is om een statiefkop te kiezen die bij je past. Ga naar een fotowinkel en probeer de verschillende statiefkoppen uit. Je zult merken dat jij de een makkelijk bediend dan de ander. Het voordeel van bijvoorbeeld een Manfrotto statief is dat je de koppen kunt veranderen. Bij sommige statieven moet je deze er zelfs apart bijkopen. Hierdoor kun jij je hele statief naar eigen wens aanpassen.

 


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien