Wat voor fotograaf ben jij?

Wat voor fotograaf ben jij?

Fokelien Broekstra 418
Als je een startende fotograaf bent, heb je nog lang niet alle onderwerpen die je kunt fotograferen geprobeerd. Je bent waarschijnlijk zelf op zoek naar wat voor fotograaf jij nou eigenlijk bent. Je komt er binnen een paar stappen makkelijker achter.

Veel fotograferen

Het is belangrijk om vooral in het begin veel te fotograferen. Fotografeer alles wat jij denkt dat interessant is. Ga bijvoorbeeld eens wandelen en kijk welke dingen jou zijn opgevallen. Denk bijvoorbeeld aan gebouwen, natuur, dieren, minuscule voorwerpen, landschap etc. Misschien kom je langs een sportveld waar je ook wat foto’s kunt maken. Je kunt op deze manier veel verschillende facetten van het fotograferen leren kennen.

Onder de loep

Als je thuis komt is het belangrijk jou foto’s eens goed onder de loep te nemen. Je zult vast hebben gemerkt dat je bepaalde onderwerpen vaker wist vast te leggen dan de ander. Werd jouw aandacht vooral naar de architectuur getrokken of juist meer naar de natuur. Je leert hierdoor snel de fotografiesoorten kennen die bij je passen.

Anderen

Plaats je foto’s eens op Facebook, Instagram of in onze gallery. Je zult op de social media kanalen merken welke foto's er gewaardeerd worden en welke niet. Hierdoor kom je er achter welke fotografiegenre er door de buitenwereld het meest geliket wordt.  

Plezier

Natuurlijk is het ook belangrijk om plezier te hebben in het fotograferen, dan kun je zelf ook genieten van de dingen die je doet. Fotografeer dus geen dingen waar je echt niks mee hebt. Je zult merken dat een mooie foto maken dan lastig is en je met tegenzin je hobby gaat uitvoeren. Fotografeer je dingen waar je ook plezier in hebt, dan gaat een mooie foto maken al een stuk makkelijker en heb je er waarschijnlijk meer oog voor. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien