Wat stop je in de tas bij een reisreportage?

Wat stop je in de tas bij een reisreportage?

Fokelien Broekstra 339
Voor de verschillende fotografie genres heb je ander apparatuur nodig. Als je op reis gaat, probeer je jouw tas zo licht mogelijk in te pakken. Wij hebben daarom een lijst gemaakt met dingen die niet mogen ontbreken in je tas als je op reis gaat.

Camerabody

Je zult waarschijnlijk nu denken: Logisch! Maar niks is minder waar. Sommige mensen laden hun apparatuur nog even op voor vertrek en vergeten hun spullen weer terug in de tas te stoppen. Stom natuurlijk maar het kan je in de haast ontschieten.

Een zoomlens

Met een zoomlens bedoelen we een lens met een groot bereik, dit kan bijvoorbeeld een 18-105mm lens zijn. Je wilt op reis een lens mee hebben die alles kan het maakt de lens daarom niet uit of je een landschapsopname maakt of een portret.

Extra SD-kaartjes of een back-up systeem

Extra SD-kaartjes of een back-up systeem kunnen ook uitkomst bieden. Een back-up systeem kan vrij prijzig zijn, daarom bieden we je ook een andere mogelijkheid. Koop een aantal SD-kaartjes. Als jij een aantal SD-kaartjes van een paar GB in gebruik hebt en een van de kaartjes crasht, dan heb jij je bestanden verdeeld over verschillende kaartjes staan. Hierdoor is de paniek net iets minder groot.

Reserve accu

Het is handig om minimaal één reserve accu bij je te hebben. Meer is natuurlijk altijd goed. Als je naar een land gaat waar niet altijd stroom voor de hand is, dan heb je in ieder geval batterijen voor een paar dagen bij je.

Schoonmaaksetje

Je weet maar nooit in wat voor omgeving je beland. Neem daarom altijd een schoonmaakdoekje en blaasballetje mee. Hiermee kun jij je lens en camera van de buitenkant poetsen. Hiermee kun je voorkomen dat er stofjes op je lens gaan zitten.

Ministatief

Een ministatief, oftewel tafelstatief, is klein, licht en compact. Dit kleine statiefje kan er voor zorgen dat jij je eten en drinken op foto kan zetten en op plekken waar je graag een statief had willen gebruiken heb je toch een kleine variant bij je.

De tas

Denk bij reizen goed na over je tas. Een schoudertas kun je makkelijk in de gaten houden als je door een grote stad loopt. Maar ga je de bergen in, dan kun je beter voor een rugtas kiezen. In de stad kun je ook prima uit de voeten met een rugzak. Zorg ervoor dat je cameratas zijn opening tegen je rug aan heeft, dan kan een zakkenroller niet bij jouw dure apparatuur.

Wat neem jij mee op reis?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien