Achter de schermen bij een Amerikaanse luchtmacht

Wat nou Top Gun? Zo ziet een militaire fotoshoot eruit!

Fokelien Broekstra 359
In de Verenigde Staten wordt jaarlijks Onafhankelijkheidsdag gevierd. Het is ook een mooi moment om het heden en verleden te ere. Zo werd door Robert Seale een veteraan en een nog dienende militair gevraagd om te poseren voor de camera.

Kijkje achter de schermen

Door onderstaande video krijgen we een kijkje achter de schermen hoe Robert Seale te werk gaat tijdens de fotoshoot. De fotoshoot is met een Vietnam veteraan, George “Bud” Day, met een F-100 Super Sabre in de achtergrond. De geweldige foto mocht uiteindelijk de cover van Air & Space/ Smithsonian tijdschrift sieren.

 

Locatie

Over de locatie is goed nagedacht. De F-100 in de achtergrond maken het plaatje opvallend compleet. Ook het moment van de dag lijkt perfect getimed. De zonsopgang op de achtergrond geeft de foto nog net wat extra dimensie. Daarnaast is de veteraan perfect uitgelicht in de foto, waardoor hij echt het hoofdonderwerp is geworden.

Softboxen

De veteraan is uitgelicht met twee grote softboxen. Een vierkante en een langwerpige om zijn gehele lichaam goed uit te lichten. Hierdoor lijkt de veteraan nog extra uit de foto te springen. Bekijk hier hoe het in zijn werk gaat om tot het gewenste eindresultaat te komen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien