Wat moet er in je camera noodgevallen kit zitten?

Wat moet er in je camera noodgevallen kit zitten?

Fokelien Broekstra 384
Als je op een fotolocatie staat kunnen een paar honderd dingen fout gaan. Het is handig als je kleine ongemakken op locatie kan repareren zodat je de shoot niet volledig hoeft te beëindigen. Jay P. Morgan laat ons zien wat hij altijd bij zich heeft om zichzelf uit een noodgeval te helpen.

Reparatiesetje

Je zult het vast eens meemaken. Je staat met statief, flitssetje en je camera op fotolocatie en dan blijkt een van de statiefknoppen te ontbreken. Blijkbaar had je die niet helemaal goed vastgedraaid met als resultaat een stressmoment, want hoe los je dit op? Met het noodgevallensetje kun je gemakkelijk de draaiknop repareren en zorgen dat jij je statief alsnog goed kan instellen.

Maakt het verschil

Het noodgevallen setje kan het verschil maken tussen een mislukte dag of een goede oplossing. Als je in je kitje een aantal standaard dingen hebt zitten kun je gemakkelijk handvaten, statieven of andere loszittende schroefjes repareren. Natuurlijk moet je wel een klein beetje verstand van zaken hebben voor je ergens een nieuwe schroef indraait. Check dus goed of je niks kapot kan maken.

Jay P. Morgan legt je in een kort filmpje uit welke materialen hij altijd op reserve bij zich heeft en wat de functie van de verschillende materialen is. 

 

 

Welke benodigdheden hebben jou weleens gered op fotolocatie?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien