Wat je als fotograaf leert van filmen

Wat je als fotograaf leert van filmen

Senta Bemelman 289
Met je snelle spiegelreflexcamera maak je niet alleen foto’s, maar heb je in de meeste gevallen ook de mogelijkheid om te filmen. Je wil misschien niet als videograaf aan de slag, maar toch is het handig om te kunnen filmen. Lees snel waarom!

Als fotograaf ben je gek op het schieten van kiekjes. Bewegend beeld is een hele andere wereld.

Verhaal

Door een video te maken, ga je nog meer nadenken over het verhaal dat je vertelt met beeld. Dit is een goede manier om over visual storytelling te leren. De kennis en bewustwording die je hier opdoet over houdingen, emotie en overgangen kun je ook bij fotografie gebruiken.

Allround fotograaf

In de fotografiewereld worden allround fotografen steeds belangrijker. Dit betekent dat een fotograaf naast een reeks portretten ook een video schiet. Dit zie je vooral bij bruiloften. Het is handig om te leren filmen, zodat je meer klussen aan kunt nemen wanneer je opdrachten doet. Als je net begint met fotografie dan denk je misschien nog niet aan opdrachten. Toch is het handig om direct ermee te beginnen, zodat wanneer je op dat punt komt, je goed voorbereid bent!

Ben je nog niet overtuigd om de wereld van videografie te betreden? Hieronder geeft fotograaf Robert Hamm nog meer redenen waarom video’s maken leuk en leerzaam is.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta