Wat is het verschil tussen een selfie en een zelfportret?

Wat is het verschil tussen een selfie en een zelfportret?

Aäron Nasarany 668
In dit artikel geven we je dit keer geen tips, maar proberen we het verschil uit te leggen tussen een selfie en een zelfportret.

Definitie

Een selfie is een fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met een smartphone of webcam, vaak met de bedoeling de foto te uploaden naar een sociaalnetwerksite. Bekijk hier de volledige definitie van het woord selfie volgens de English Oxford Living Dictionairies.

Verschil

Selfie is zelfs uitgeroepen tot het woord van het jaar in 2013. Het maken van een selfie is binnen enkele seconden gepiept en via een aantal knoppen gepubliceerd op één van onze social media accounts. Dat een selfie een zelfportret is, is een feit, maar het verschil zit in de functie.

Selfies worden over het algemeen gemaakt om bijvoorbeeld je vrienden, kennissen of familie te laten zien wat je aan het doen bent en waar je op dat moment bent. Zelfportretten worden vaak gemaakt voor zakelijk gebruik zoals een nieuwe profielfoto op LinkedIn. Daarnaast worden zelfportretten vaak gemaakt met een professionele camera. Integendeel tot de selfie waar de smartphone de hoofdrol pakt. Bovendien worden selfies voornamelijk gemaakt door jongeren.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron