Wat is de resolutie van je oog?

Wat is de resolutie van je oog?

Fokelien Broekstra 493
Camera's worden steeds beter, ze kunnen met steeds minder licht nog perfecte foto's maken. Om camera's te vergelijken zet je vaak het aantal megapixels naast elkaar. Maar is er ook een vergelijking te maken tussen de resolutie van een camera en het menselijk oog?

Als antwoord op de bovenstaande vraag heeft het YouTube kanaal van Vsauce een kort filmpje gemaakt waarin ze ogen en camera's met elkaar vergelijken. Ook proberen ze antwoord te geven op de vraag: Wat is de resolutie van het menselijke oog?

Moeilijk te vergelijken

Het is natuurlijk niet zo makkelijk om hier een helder antwoord op te geven. Een oog heeft geen pixels, daarnaast kunnen we snel schakelen tussen verschillende objecten, of ze nou dichtbij staan of niet.  Het brein is nu nog nieteens aan de orde geweest, ook die verandert nog het een en ander aan de informatie.  Het is door de verschillende factoren niet gemakkelijk om een vergelijking tussen het menselijk oog en een camerasensor te maken. Bekijk in het onderstaande filmpje of het Vsauce gelukt is! 

 

Video gemaakt door Vsauce 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien