Waarom je als fotograaf een EHBO-diploma zou moeten hebben

Waarom je als fotograaf een EHBO-diploma zou moeten hebben

Fokelien Broekstra 377
Er zijn veel mensen die vanuit hun werk een BHV-diploma hebben, anderen hebben een EHBO-diploma en sommige mensen hebben geen diploma’s op dit gebied. Wij leggen je uit waarom het als fotograaf handig kan zijn een EHBO-diploma te hebben.

Op pad

Als fotograaf ben je veel op pad, je reist het hele land door voor foto-opdrachten of voor je eigen foto’s. Een perfect leven, zo zie je nog wat van de wereld. Maar als je veel op de weg zit, loop je ook het risico een ongeluk, omgevallen fietser of andere mensen die je hulp kunnen gebruiken tegen te komen. Weet jij hoe je moet handelen? Of raak je gelijk in paniek?

Reanimatiediploma

Sommige mensen kiezen ervoor alleen een reanimatiediploma te halen. Dit is een stap in de goede richting. Je leert in een noodsituatie je rust te bewaren en hoe je moet handelen. Dit geldt eigenlijk voor alle situaties waarin je terecht kan komen. Als iemand met een open wond op de grond ligt is het belangrijk om rustig te blijven. Dit is eigenlijk de basis van alles wat met eerste hulp te maken heeft.

EHBO-diploma

Wil jij helemaal goed voorbereid zijn, kies er dan voor een EHBO-diploma te halen. Je leert nu hoe je iemand kan verbinden en het onderdeel reanimeren komt terug. Je weet in veel meer noodsituaties hoe je moet handelen, wat natuurlijk handig kan zijn als je op pad bent. Als jij op een bruiloft staat en het bruidsmeisje heeft een enorme blaar, dan weet jij hoe je de pijn kan verminderen en het moet verbinden. Soms kan dat handig zijn in de stress van het bruidspaar en de overige gasten. 

Zorgverzekering

Check voor je begint aan de cursus of het vergoed wordt door je zorgverzekering. Sommige zorgverzekeringen vergoeden een EHBO of reanimatiecursus. Handig om even na te kijken dus!

Heb jij een reanimatie of EHBO-diploma?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien