Waarom het goed is om kritisch te zijn

Waarom het goed is om kritisch te zijn

Senta Bemelman 629
Leer waarom jouw kritische houding eigenlijk heel goed is voor je ontwikkeling als fotograaf.

Als fotograaf ben je ook een artiest. Soms is inspiratie ver te zoeken. Maar door je creatief brein behoor je tot deze categorie. Leer hoe stagnatie en ontevredenheid jouw foto’s beter kunnen maken.

Vonk

Als fotograaf wacht je op een vonk. Je bent kritisch over je eigen werk, waardoor je meer naar details kijkt en nog harder werkt. Als je sneller tevreden bent, beperk je jouw groei. Je accepteert een bepaald niveau waardoor je niet je kennis verrijkt. Daag jezelf uit en post foto's juist online, bijvoorbeeld in onze Gallery.

Omarm

Omarm je kritische houding en gebruik dit in je voordeel. Maar probeer wel tot een bepaald punt van acceptatie te komen. Anders publiceer je bijvoorbeeld nooit een foto op je persoonlijke social media kanaal. Of durf je minder risico te nemen. In de onderstaande video wordt dieper ingegaan op een kritische houding en jouw ontwikkeling als fotograaf.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van teckeltje

Weet je je kan ze wel posten maar 100 mensen 100 verschillende meningen . Ik zelf vind het belangrijkste dat ik ze mooi vind en ik ze goed vind zo ja dan zet ik ze op face. Want dat gezeur van nou ik had het ietsje meer naar links geplaatst of een nog lager standpunt genomen terwijl je die al had wilde je nog lager moest je een gat gaan graven enz Hoef van mij niet