Waarom een fotolens niet altijd geschikt is voor film

Waarom een fotolens niet altijd geschikt is voor film

Fokelien Broekstra 692
Veel mensen die geïnteresseerd zijn in zowel fotografie als het maken van een video hebben weleens een video proberen te maken met een fotografielens. Dat is namelijk een makkelijke keus, je heb de lens in bezit en hoeft er dus geen nieuwe dingen voor aan te schaffen.

Fotolenzen niet voor video

Fotolenzen zijn helaas nog niet ontworpen om ook een mooie video mee te maken. De video van The Camera Store TV laat dit ook duidelijk zien. In een hilarisch maar toch informatief voorstukje laten ze zien wat de problemen zijn die je tegen komt tijdens het filmen met een lens die bedoeld is voor de fotografie. Natuurlijk kun je een prima filmpje maken met deze lens, maar voor echte professionele grote filmwerk, voor bijvoorbeeld een bioscoopfilm,  heb je toch echt een professionele filmlens nodig.

 

Reclame

Eigenlijk is het filmpje reclame voor de nieuwe Fujinon MK 18-55 T2.9 lens. In het filmpje is te zien dat deze lens veel meer losse ringen heeft. Waardoor het inzoomen en de juiste focus kiezen een stuk makkelijker wordt. Helaas betaal je voor z’n gespecialiseerde lens ook gelijk een stuk meer waardoor het voor de meeste mensen iets is om alleen bij weg te kunnen dromen. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien