Waarom een 50mm lens uitkomst kan bieden!

Waarom een 50mm lens uitkomst kan bieden!

Fokelien Broekstra 1813
Je staat in het rijksmuseum om een foto te maken van de Nachtwacht. Nog voor je kan afdrukken vertelt iemand je dat je niet mag flitsen in het gebouw. Een statief neerzetten is ook vrijwel onmogelijk, dus lijkt de enige mogelijkheid een lange sluitertijd gebruiken. Dat is niet de enige optie ook een lichtsterke 50mm lens kan uitkomst bieden.

De kracht van een 50 mm lens

De kracht van deze kleine, lichtgewicht lens is dat je hem makkelijk mee kan nemen. Maar dat niet alleen, de lens is ook zeer lichtsterk. Je kan hierdoor langer blijven fotograferen zonder je sluitertijd of ISO omhoog te moeten schroeven. Daarnaast kost de goedkoopste 50mm lens rond de 130 euro. Waardoor hij niet -over de top- duur is.

Primelens

In een eerder artikel hebben we uitgelegd wat een primelens is. Kort omschreven is dit een lens die niet kan zoomen. Ook de 50mm is z’n lens. Hij heeft een vaste brandpuntafstand.

Lichtsterk

De 50mm is compact, maar ook zeer lichtsterk. Hij heeft een groot diafragma van f/1.8, f/1.4 of zelfs f/1.2 hierdoor kan je lang blijven fotograferen zonder dat je de ISO op moet schroeven of een langere sluitertijd moet gaan gebruiken.

De 50mm lens heeft eigenlijk alleen maar voordelen en kan in veel situaties de uitkomst zijn! Heb jij een 50mm lens in je bezit? Gebruik je hem vaak?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien