Vuurwerkfestival Scheveningen vanaf 14 augustus

Vuurwerkfestival in Scheveningen op 14, 15, 21 en 22 augustus

Julian 1708
De zomer lijkt misschien niet het meest voor de hand liggende seizoen om vuurwerkfoto's te maken. Toch kun je dat ieder jaar doen tijdens het internationale vuurwerkfestival in Scheveningen. Dit jaar vindt het evenement plaats op 14, 15, 21 en 22 augustus.

Tijdens het jaarlijkse internationale vuurwerkfestival in Scheveningen strijden diverse landen om de prijzen. Dit jaar doen Nederland, Japan, Italiƫ, China, Duitsland, Korea en Spanje mee aan de competitie.

De vuurwerkshows vinden plaats op vrijdag- en zaterdagavond. Iedere avond zijn er twee shows te bewonderen, om 21u45 en 22u30. Iedere show duurt ongeveer een kwartier. Het festival is verdeeld over twee weekenden. 14 en 15 augustus kun je de eerste shows bekijken. Een week later, op 21 en 22 augustus, volgen de laatste vier shows.

Ben je van plan om het vuurwerkfestival te bezoeken en kom je niet uit de buurt? Dan is het aan te raden om op tijd te arriveren als je met de auto komt, of om het openbaar vervoer te nemen. Vlak voor en na de vuurwerkshows kan er een flinke verkeersdrukte ontstaan in Scheveningen.

Kijk voor alle informatie over het festival op de website van het vuurwerkfestival.

Vuurwerkfestival Scheveningen

Hoe maak je een goede vuurwerkfoto?

Als fanatieke fotograaf neem je natuurlijk je camera mee naar het vuurwerkfestival. Om te zorgen dat je met mooie platen thuiskomt, geven we je een aantal tips:

  • Zet je camera stevig neer, gebruik bij voorkeur een statief.
  • Schakel de flitser uit. In het donker zal deze automatisch afgaan, maar bij het fotograferen van vuurwerk heb je hier helemaal niets aan.
  • Stel handmatig scherp. De automatische scherpstelling werkt waarschijnlijk niet goed in het donker.
  • Sommige compactcamera's of smartphones hebben een vuurwerkstand. Experimenteer hier mee!
  • Gebruik een lange sluitertijd. Zet de camera in de M-stand (handmatig) of Sluitertijdvoorkeuze (S of Tv). Selecteer een sluitertijd van meerdere seconden. Experimenteer met verschillende instellingen. Hoe langer de sluitertijd, hoe meer vuurpijlen je in beeld kunt brengen.

Meer tips voor vuurwerkfotografie

Wil je meer tips voor het maken van mooie vuurwerkfoto's? Lees hier een uitgebreid artikel met tips en voorbeelden voor het vastleggen van vuurwerk.

Ben je van plan om naar het vuurwerkfestival te gaan? Dan zijn wij benieuwd naar je resultaten! Maak een gratis account aan op onze website en stuur je foto's in naar de lezersgallery. Daarmee maak je bovendien iedere week kans op een leuke prijs.