Vuurvliegjes in Japan

Vuurvliegjes in Japan

Nadja Geskus 1077
Japan is een prachtig land met een prachtig natuurgebied. Maar om je nog eens een extra reden te geven om Japan eens te bezoeken, is dit bijzondere fenomeen. In de zomer wordt Japan namelijk verlicht door duizenden vuurvliegjes.

Vuurvliegjes

Als je de vuurvliegjes in Japan wilt zien, kun je het beste in de zomer gaan. Dan komen de vuurvliegjes namelijk uit hun schuilplaats en zetten ze de Japanse parken en bossen in een bijzonder sprookjesachtig licht. Daarbij is de zomer natuurlijk sowieso een prachtig seizoen, waarbij de landschappen er sowieso prachtig uitzien. De magische wezentjes zijn maar voor zeer korte periodes zichtbaar. Maar als ze eindelijk tevoorschijn komen, zetten ze elke avond vroeg de bossen om in prachtig verlichte podia. Fotografen trekken er massaal op uit om dit fenomeen te fotograferen.

Vuurvliegjes zijn vaak lastig te fotograferen, omdat ze niet bij andere vormen van licht willen zijn. Je zal dus goed moeten zoeken. Ook is het licht van een vuurvliegje maar kort zichtbaar. Als je deze wilt fotograferen, zal je gebruik moeten maken van een lange sluitertijd.

Bored Panda

De mooiste foto’s van vuurvliegjes werden door Bored Panda verzameld. De foto’s zijn allemaal in 2016 gemaakt. Bekijk er hieronder een aantal en de rest op de website van Bored Panda. De foto's zijn gemaakt door verschillende fotografen. 

Vuurvliegjes in Japan

Foto gemaakt door Yume Cyan.

Vuurvliegjes in Japan

Foto gemaakt door hm777.

Vuurvliegjes in Japan

Foto gemaakt door Hiroyuki Shinohara.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja